Mindset

Mindset is een essentieel onderdeel, bij het bepalen van je dag, je leven en je gedrag. Met je mindset kun alles maken of breken. 

Wat houdt het nou precies in? Je mindset is de instelling die jij hebt, het zijn de gedachtes die jij hebt over een bepaald onderwerp. Het is alles wat omgaat in jouw hoofd. Deze mindset kan beïnvloed worden, zowel van buitenaf als van binnenuit.

Van buitenaf kun je denken aan de oordelen en meningen van anderen of de angst om naar buiten te treden. Van binnenuit komt hier je ego bij kijken. Het ego doet er alles aan om jou in de war te maken, tenzij je volledig in balans bent en dit allemaal onder controle hebt. Laat je niet gekker maken dan je al bent.

Probeer alles een positieve draai te geven. Probeer lessen te halen uit de gebeurtenissen die iets minder leuk zijn. Probeer je ego tegen te spreken, wanneer deze je wijs probeert te maken dat je iets niet kan.

Er zijn verschillende manieren om dit te trainen. Bijvoorbeeld door middel van meditatie. Het is belangrijk om rust te creëren in je hoofd. Word jij bloednerveus van meditatie? Dan kun jij misschien beter iets anders zoeken waar jij je rust in vind. Aan het eind van de dag komt het er op neer dat je rust creëert van binnen, zodat je dit kunt uitstralen naar buiten. Focus je vervolgens op de dingen die je wilt laten gebeuren of veranderen. Je zult zien dat het leven meer te bieden heeft dan alleen maar; opstaan, eten, werken, sporten en slapen.

Het leven is één groot feest. Het gaat om de manier, hoe jij hier tegen aankijkt.

 

Aanmelden