Essentie

Maar wat is nu de essentie van het leven? Hoe word je nou gelukkig? 

Ik heb het al eerder genoemd. Geluk is voor iedereen wat anders, maar wanneer je gelukkig bent met hetgeen wat voor jou geluk betekent, voel jij je gelukkig. Je bent gelukkig met jezelf en met het leven dat jij hebt. Daar gaat het om!

Sommige mensen denken dat geluk te vinden is in een relatie of met een gezin. Maar is dat de definitie van geluk? Natuurlijk kun jij gelukkig zijn met je relatie of met je gezinnetje, maar dit moet niet jouw geluk bepalen. Het is belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf, dat je alleen kunt zijn, dat je niet afhankelijk bent van een ander. Je weet nooit wat je te wachten staat of wat het leven voor je in 'petto' heeft. Wat als de relatie kapot zou gaan, kun je dan niet meer gelukkig zijn? 

Probeer de zaken goed te scheiden. Zorg ervoor dat jouw geluk niet afhankelijk is van een ander. Zorg ervoor dat jij de controle hebt over jouw leven. Jij bent verantwoordelijk voor alle acties, beslissingen en de paden die je kiest. Het eindstation blijft uiteindelijk hetzelfde, alleen jij bepaalt hoe je hier komt. 

 

 

Aanmelden