Bewegen

We beseffen niet hoe belangrijk het is om in beweging te blijven. Voor de mensen die nooit naar de sportschool gaan, lijkt het misschien dat trainen alleen maar is om 'er goed uit te zien'. Weet je nog dat ik vertelde over dat je, je lichaam als een machine of bedrijf kan zien? Door in beweging te blijven en krachttraining te doen, onderhoud je deze machine. De communicatie tussen de hersenen en de spieren verbetert hierdoor en de functies van je organen blijven hierdoor goed werken. 

Het is niet altijd nodig om naar de sportschool te gaan. Je kun genoeg bedenken om in beweging te blijven. Spelen met de kinderen of met je huisdieren, oefeningen in de woonkamer, teamsporten, dansen en ga zo maar door. Wist je dat je zelfs aan het sporten bent tijdens het huishouden? 

Het belangrijkste is dat je in beweging blijft. Tijdens je werk, achter je computer. Ga eens anders zitten, loop af en toe een rondje. Zorg ervoor dat je lichaam actief blijft, wanneer jij actief bent. Pak daarentegen ook weer genoeg rust om alles in balans te houden. 

 

Aanmelden