02 december, 2019

Wist je dat kruiden een positief effect kunnen hebben op je gezondheid? Het helpt dus niet alleen om je gerecht op smaak te maken, maar ook om je gezondheid te boosten!

Kruiden

Een aantal kruiden die erg gezond is, zijn bijvoorbeeld;

Kurkuma voor het bestrijden van ziektes en het vertragen van het verouderingsproces. Het kan daarnaast ook ontstekingsremmend werken en wordt zelfs toegepast om kanker mee te bestrijden. 

Kaneel is goed voor je darmen en stimuleert de vetverbranding. Daarnaast heeft ook kaneel een ontstekingsremmende werking.

Gember is erg goed voor je maag en werkt bijvoorbeeld goed tegen misselijkheid. Het werkt ook goed tegen virussen, schimmels, ontstekingen en spierpijn!

Saffraan is ook een goede om te gebruiken. Deze zit vol met vitamines en mineralen en werkt kalmerend voor de zenuwen. Saffraan kan ook een goed middel zijn tegen menstruatiepijn. 

De laatste die ik wil noemen is chili. Chili heeft pijnstillende eigenschappen en antibacteriële eigenschappen. Daarnaast bevat chili grote hoeveelheden aan vitamines. De chilipeper heeft ook vet verbrandende eigenschappen.

specerijen

Mijn advies is om lekker veel kruiden te gebruiken in je gerechten, het is supergezond voor je en je kunt er veel voordelen uit halen. Gebruik niet teveel pakjes en zakjes, maar het liefst verse kruiden of in poedervorm, maar dan niet gemixt. Vaak zit er namelijk in de pakjes en de zakjes nog heel veel andere dingen dan alleen kruiden, zoals bijvoorbeeld suiker. 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Misschien doe jij dit al of misschien had je hier niet eerder aan gedacht. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Wist jij dit al? Heb jij nog een andere handige tip om het leven leuker te maken? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden