25 november, 2019

Waarom krachttraining zó belangrijk is!

Veel mensen onderschatten het nut van krachttraining. Het ondersteunt niet alleen de sporten waarvan jij misschien denkt dat je spieren niet gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld hardlopen of fietsen, maar het brengt veel meer voordelen met zich mee voor verschillende functies van jouw lichaam. Spiermassa zorgt er ook voor dat je plaats vrij maakt voor vetvrije massa! Oftewel dat je kunt gaan afvallen, zonder spierafbraak. Zorg er wel voor dat er een balans is en dat je nu niet je cardiotrainingen laat liggen.

Krachttraining

Je lichaam past zich aan, zoals eerder gezegd, aan jouw leefstijl. Wanneer je geen aandacht geeft aan bepaalde zaken, schakelt je lichaam deze functies uit. Je hebt deze toch niet nodig. Het is dus belangrijk dat jij de juiste training en signalen geeft aan je lichaam. Naast dat het dus belangrijk is om in beweging te blijven, is het ook belangrijk om je spieren te onderhouden.

Krachttraining zorgt voor sterke botte, een betere balans en coördinatie. Daarnaast houdt het je scherp en zorgt het ervoor dat je beter kunt nadenken.

Ook hier kunnen mensen met Diabetes type 2, hun voordelen uit halen doordat krachttraining zorgt voor een betere balans in de bloedsuikerspiegel en minder insuline resistentie.

Door krachttraining te onderhouden, zorg je ervoor dat je een grotere motor creëert die jouw lichaam beter kan dragen. De communicatie tussen de spiervezels, blijft op deze manier beter in tact waardoor je minder snel gaat 'aftakelen'. Wees niet de persoon die over tien jaar zegt; "Het is de leeftijd, dan krijg je dit soort klachten."

een lang en gezond leven

Mijn advies is om minimaal 2x in de week aan krachttraining te doen. Houd je er niet van om naar de sportschool te gaan? Dan kun je ook bijvoorbeeld zwaardere spullen tillen of zwaardere werkzaamheden in het huishouden uitvoeren. Daarnaast kun je eventueel een aantal oefeningen kiezen die je voor het slapen gaan of wanneer je opstaat kunt uitvoeren. Dit hoeft niet lang te duren, als je het maar doet! 

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Misschien doe jij dit al of misschien had je hier niet eerder aan gedacht. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Wist jij dit al? Heb jij nog een andere handige tip om het leven leuker te maken? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden