18 november, 2019

Frisdranken en fruitsappen, bevatten erg veel suikers. Over de gevaren van suiker kun je meer lezen in mijn  blog over waar je op moet letten, wanneer je in de supermarkt loopt. Je lichaam kan niks met het vocht van deze dranken, maar wel met de suikers. Deze worden namelijk weer omgezet in vetten en verhogen het risico op lichamelijke klachten. Trap ook niet in de gezonde smoothies. In deze flesjes zit vaak zoveel fruit, wat je normaal ook niet uit de hand zou eten. Ondanks dat het natuurlijke suikers zijn, zijn het nog steeds suikers! Sommige groente smoothies kun je wel nemen, maar let op de verpakking voor de hoeveelheid suikers. Zorg dat deze onder de 0,5 gr suiker per 100 ml zit. (Deze regel kun je trouwens altijd toepassen)  

Probeer zoveel mogelijk water te drinken. De meeste mensen drinken structureel te weinig water. Ons lichaam heeft water nodig, niet alleen in de vorm van vocht. Wist je dat teveel thee en koffie kunnen zorgen voor uitdroging en dus niet door je lichaam wordt gezien als vocht. 

Mijn advies is om zoveel mogelijk water te drinken. Je lichaam heeft het water nodig om goed te kunnen functioneren. Probeer anders eens wat fruit of gember in je water te stoppen, dit geeft net een ander smaakje aan het water, waardoor het misschien minder saai voor je is. Het is belangrijk om minimaal 2 liter water op een dag te drinken. Je lichaam bestaat voor 70% uit water, geef het wat het nodig heeft!

Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Misschien doe jij dit al of misschien had je hier niet eerder aan gedacht. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Wist jij dit al? Heb jij nog een andere handige tip om het leven leuker te maken? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden