Tips

Handig

Tip 15 Gebruik kruiden in je maaltijden

Tip 15 Gebruik kruiden in je maaltijden

02 december, 2019

Wist je dat kruiden een positief effect kunnen hebben op je gezondheid? Het helpt dus niet alleen om je gerecht op smaak te maken, maar ook om e gezondheid te boosten!
Lees meer
Tip 14 Zorg ervoor dat je aan krachttraining doet

Tip 14 Zorg ervoor dat je aan krachttraining doet

25 november, 2019

Veel mensen onderschatten het nut van krachttraining. Het ondersteunt niet alleen de sporten waarvan jij misschien denkt dat je spieren niet gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld hardlopen of fietsen, maar het brengt veel meer voordelen met zich mee voor verschillende functies van jouw lichaam. Spiermassa zorgt er ook voor dat je plaats vrij maakt voor vetvrije massa! Oftewel dat je kunt gaan afvallen, zonder spierafbraak. Zorg er wel voor dat er een balans is en dat je nu niet je cardiotrainingen laat liggen.
Lees meer
Tip 13 Drink niet te veel suikerhoudende dranken

Tip 13 Drink niet te veel suikerhoudende dranken

18 november, 2019

Frisdranken en fruitsappen, bevatten erg veel suikers. Over de gevaren van suiker kun je meer lezen in mijnblog over waar je op moet letten, wanneer je in de supermarkt loopt. Je lichaam kan niks met het vocht van deze dranken, maar wel met de suikers. Deze worden namelijk weer omgezet in vetten en verhogen het risico op lichamelijke klachten. Trap ook niet in de gezonde smoothies. In deze flesjes zit vaak zoveel fruit, wat je normaal ook niet uit de hand zou eten. Ondanks dat het natuurlijke suikers zijn, zijn het nog steeds suikers! Sommige groente smoothies kun je wel nemen, maar let op de verpakking voor de hoeveelheid suikers.
Lees meer

Tip 12 Ga niet zomaar naar buiten

Tip 12 Ga niet zomaar naar buiten

18 november, 2019

Hardlopen is één van de weinige sporten, waarbij je je schoenen aantrekt en naar buiten gaat om van start te gaan. Lopen kunnen we allemaal wel, denken we. Vergis je niet. Lopen met de juiste techniek is nog best lastig. Kijk maar eens om je heen hoe anderen eigenlijk lopen of hardlopen. Kruisen de voeten over elkaar heen? Slingeren de armen alle kanten op? Zie jij wiebelende heupen voorbij schuiven? Dit zijn allemaal tekens die kunnen leiden tot blessures. Super zonde! Met een paar kleine aanpassingen in je looptechniek of eventueel de aanschaf van goede schoenen, kan het probleem zo opgelost zijn! 
Lees meer
Tip 11 Deel je dag in 3

Tip 11 Deel je dag in 3

18 november, 2019

We hebben allemaal onze drukke agenda's en het hoofd loopt bijna over. Zoveel afspraken en zoveel wat we moeten doen. Aan het begin van de dag ben je met je hoofd al bezig met de zaken die je in de avond moet regelen. Terwijl jij je beter kunt focussen op de zaken die op dit moment belangrijk zijn. Bekijk het niet als één geheel, maar hak het in drie stukken. Hierdoor kun je de focus leggen op één deel per keer. Moet je iets voorbereiden voor de andere afspraken? Dan kun je ook eerst een volledige 'to-do' lijst maken voor die dag, vervolgens deel je deze door drie.  
Lees meer
Tip 10 Probeer niet alles in één keer aan te pakken

Tip 10 Probeer niet alles in één keer aan te pakken

18 november, 2019

Iedereen heeft wel eens dat moment. Het moment dat je denkt; "Oké, en nu moet alles anders". Je bent ontevreden met bepaalde zaken en je wordt niet gelukkig van hoe het ervoor staat. Je wilt verandering, maar het liefst wel nu gelijk. Het liefst ook alles tegelijk. Wat hebben we nodig? Gezond eten, meer bewegen, misschien wat veranderingen op werk of in het gezin. Er kom steeds meer bij. Ineens verandert de motivatie in paniek. Dit is wel heel veel wat ik moet doen om te veranderen. Dit gaat mij nooit lukken. Laat maar, het lukt mij niet. 
Lees meer

Tip 9 Houd een voedingsapp bij

Tip 9 Houd een voedingsapp bij

18 november, 2019

Probeer je een paar kilo af te vallen of voel jij je soms vermoeid? 

Vaak hebben we niet door wat we allemaal in ons mond stoppen gedurende de dag. Sterker nog, we eten 9 van de 10 keer onbewust of uit verveling. Misschien eet je wel, omdat je heel de dag trek hebt en je niet weet hoe dit komt. Het zijn meestal de producten die je kiest om te eten. Ik heb heel mijn leven last gehad van trek en vreetbuien, maar sinds ik bewust ben van wat ik eet en gezondere keuzes maak, zijn deze momenten minimaal geworden. Daarnaast ben ik heel veel wijzer geworden van het bijhouden van een voedingsapp. Ik kwam er bijvoorbeeld achter, dat ik structureel te weinig calorieën binnen kreeg, terwijl ik dacht dat ik heel gezond bezig was. Als je hier te lang mee door gaat, kun je allerlei lichamelijke klachten krijgen. 

Lees meer
Tip 8 Let op je ademhaling

Tip 8 Let op je ademhaling

18 november, 2019

Ik denk dat iedereen wel weet dat het belangrijk is om te ademen, maar wist je ook dat een juiste ademhaling vooral heel belangrijk is. Je lichaam gebruikt zuurstof om te kunnen functioneren. Het inademen door je neus zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lucht die jij inademt, wordt bevochtigd, gefilterd en op temperatuur wordt gebracht. Hierdoor krijg je schone lucht in je longen en kan je lichaam hier direct alles uithalen wat het nodig heeft. Dan is het wel belangrijk dat je de hele capaciteit van je longen gebruikt. Heb jij wel eens gevoeld waar de lucht allemaal komt, wanneer jij ademt? Als alleen je borst omhoog gaat tijdens het ademhalen, dan gebruik je alleen de bovenkant van je longen. Hierdoor mis je dus eigenlijke de helft van je longcapaciteit! Probeer door te ademen naar je buik, dan is je lichaam in staat om heel je longinhoud te vullen. 
Lees meer
Tip 7 Wees niet bang voor koolhydraten

Tip 7 Wees niet bang voor koolhydraten

18 november, 2019

Koolhydraatarme diëten, er zijn er genoeg van! Veel mensen denken hierdoor dus ook, dat je zomaar kunt stoppen met het eten van koolhydraten. Dit is niet waar. Je lichaam heeft alle voedingsstoffen nodig, dus ook koolhydraten. Je hoeft niet bang te zijn voor koolhydraten. Het probleem is alleen dat wij zoveel koolhydraten en suikers binnenkrijgen, dat ons lichaam een overschot heeft gekregen. Je kunt wel laag gaan zitten in je koolhydraten, om bijvoorbeeld een aantal kilo af te vallen, maar ga niet zo maar ergens mee beginnen. Je lichaam moet de tijd krijgen om te schakelen. 
Lees meer

Tip 6 Leg de lat niet te hoog

Tip 6 Leg de lat niet te hoog

18 november, 2019

Wil je beginnen met sporten en doe je nu nog niet veel aan beweging? Stel jezelf dan voor om te beginnen met 1 á 2 keer in de week te gaan sporten. Ik hoor heel vaak (en ik ben hier zelf ook één van geweest), dat mensen beginnen met trainen en de lat gelijk heel hoog leggen. Ik ga beginnen met trainen en wil ongeveer 3 á 4 keer per week gaan. Vanwege dat het helemaal nog niet in je systeem zit, loop je het gevaar dat je de eerste twee of drie weken maar 1 of 2 keer bent geweest. Je bent hierdoor iedere week teleurgesteld en uiteindelijk denk je; "Weet je wat, laat ook maar! Dat sporten is niks voor mij, ik heb er geen tijd voor. Het lukt mij niet." 
Lees meer
Tip 5 Kom niet voor verrassingen te staan

Tip 5 Kom niet voor verrassingen te staan

18 november, 2019

Voor sommigen kan het soms lastig zijn om gezond te eten. Er is niet altijd tijd voor of het werk biedt dit niet aan. Dit zijn wel redenen die je kunt hebben, maar is dit wel helemaal eerlijk? Je bent toch niet echt 24/7 met je werk bezig? Vaak weten we van te voren al, als we iets hebben waarbij het lastig wordt om gezond te eten. Als je dit al van te voren weet, waarom bereid jij je hier dan niet op voor? Kom niet voor verrassingen te staan! Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld áltijd iets in je tas hebt zitten. Denk bijvoorbeeld aan een bakje met noten of een voedzame reep die je wat langer kunt bewaren. Hierdoor zet jij jezelf niet in de positie om bijvoorbeeld langs de benzine pomp te gaan om een snelle snack te halen of langs de drive-in van een fastfoodketen. 
Lees meer
Tip 4 Kijk op de ingrediëntenlijst van een verpakking

Tip 4 Kijk op de ingrediëntenlijst van een verpakking

16 november, 2019

In de supermarkt hebben we te maken met één en al verleiding en misleiding. Een product wat suikervrij is, is niet per se gezond. Een 'bewuste keuze' volgens het etiket, is soms helemaal niet zo gezond en de informatie die wij ontvangen maakt ons compleet in de war. In een eerdere blog heb ik aangegevenwaar je op moet letten tijdens het boodschappen doen. In dit geval wil ik je iets vertellen over de ingrediëntenlijst op een product. 
Lees meer


Aanmelden