13 november, 2019

Met deze Monchou Pannenkoeken ben ik pas geleden in aanraking gekomen. Ik moet zeggen, dat ik hier zelf nooit op gekomen zou zijn. Met deze pannenkoeken kun je gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken en je hoeft niet een dagje te wachten tot het beslag van betere kwaliteit is. 

Monchou pannenkoek

Wat heb je nodig (voor 2 pannenkoeken):

 • 55 gr Monchou
 •  2 eieren
 •  een snufje kaneel of speculaaskruiden
 •  1 el olijfolie
 •  100 gr aardbeien
 •  10 gr roomboter

Zo maak je de pannenkoeken:

 1. Doe de Monchou, eieren en kaneel of speculaaskruiden in een blendere en mix dit tot een glad beslag. Laat het beslag voor 2 minuten rusten.
 2. Verwarm 1 el olijfolie in een kleine koekenpan. 
 3. Doe het beslag erbij en draai een beetje met de pan, zodat de bodem bedekt is. 
 4. Bak de pannenkoek totdat er aan de bovenkant bubbeltjes verschijnen en dat je ziet dat de randen aan de buitenkant droog worden. 
 5. Draai de pannenkoek om en bak deze nog voor ongeveer 1 minuut.
 6. Snijd ondertussen de aardbeien in stukjes.
 7. Leg de pannenkoeken op een bord en leg daar de roomboter en de aardbeien op.  

Je kunt de pannenkoeken op verschillende manieren bekleden. Als je van een bite houdt, kun je bijvoorbeeld een beetje granola eraan toevoegen.

Granola 

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden