16 november, 2019

Huh?! Kwark met fruit, daar heb ik toch geen recept voor nodig? Misschien heb je hier geen recept voor nodig, maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed ontbijt is. Door de combinatie van de kwark met het fruit, is je lichaam in staat om de voedingsstoffen geleidelijk af te geven aan het bloed. Hierdoor ben je langer verzadigd en krijg je geen 'dipje'. De zaden geven je extra energie om de dag goed van start te gaan. Ik was vroeger niet zo van het ontbijten. Ik kreeg hier last van, dus deed ik het niet. Toen ik me steeds meer ging verdiepen in voeding en in de werking die het op je lichaam heeft, heb ik mezelf aangeleerd om te ontbijten. Eerst ging dat nog heel gehaast of ik nam de helft van mijn smoothie mee naar werk. Over smoothies gesproken. Kijk hiermee uit! In een smoothie zit vaak ongeveer 8-10 stukken fruit in! Dit zit dus bomvol suikers, terwijl je denkt dat je heel gezond bezig bent. Normaal zou je ook geen 8 of 10 stukken fruit wegwerken in één keer. Hoewel het natuurlijke suikers zijn, zijn het nog steeds suikers. Te veel van iets is nóóit goed. 

Kwark met fruit

Wat heb je nodig:

  • 200 ml magere kwark
  • 1 banaan
  • 1 kiwi 
  • 20 gr Granola
  • 10 gr zonnebloempitten

Zo maak je de Keto pannenkoeken:

  1. Neem een kom en voeg hier het ei, de hüttenkäse en het lijnzaad aan toe. 
  2. Mix het geheel tot een glad beslag
  3. Laat het 8 minuten rusten om het mengsel in te laten dikken.
  4. Verhit de kokosolie in een pan en maak 1 of 2 kleine pannenkoeken. 
  5. Serveer met de gewenste topping.

Verbreed je horizon

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden