14 november, 2019

Het heeft heel lang geduurd voordat ik dit voor de eerste keer gemaakt had, maar toen ik het eenmaal één keer had gedaan, heb ik altijd een pot Granola staan. Het is zo makkelijk en zo snel klaar, dat is ongelooflijk. Het is erg lekker voor bij je havermout of in je kwark! Het geeft niet alleen een lekkere bite, maar het geeft je ook energie. Zorg er wel voor dat je niet te veel gebruikt, want door de noten is het natuurlijk wel vet. Twee eetlepels is genoeg. Je kunt zelf variëren met extra ingrediënten, naast dit basisrecept. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cranberries of als de calorieën een keer iets minder uitmaken kun je hier pure chocolade stukjes in doen. Als je niet wilt dat deze smelten, voeg je dit aan het einde pas toe. Dit geldt trouwens ook voor rozijnen of cranberries. Niet dat deze gaan smelten, maar deze kun je mee bakken of als laatste toevoegen. Ik vind het lekker om deze gelijk mee te bakken, dan worden ze een beetje knapperig. Op de foto zie je gepofte boekweit er doorheen zitten. Als je dit er ook doorheen wilt, dan voeg je dit aan het einde pas toe. Bij Granola geldt wel, houdt het in de gaten het kan gaan verbranden binnen de gestelde tijd. Mocht het een beetje verbrand zijn is dat niet erg. Vaak gebeurt dit van binnenuit. Als je het dus gewoon in de gaten houdt en het gaat eventueel mis, dan kun je gemakkelijk het binnenste gedeelte wegscheppen. Dan blijft er nog genoeg over voor 2 á 3 weken aan Granola. 

Havermout met Granola

Wat heb je nodig:

 • 150 gr havervlokken
 • 150 gr gemengde ongebrande, ongezoute noten
 • 80 gr rozijnen of cranberries
 • 25 gr pompoenpitten
 • 25 gr zonnebloempitten
 • 25 gr chiazaad
 • Naar eigen smaak, kaneel of speculaaskruiden
 • Agavesiroop
 • 2 el kokosolie

Zo maak je de Granola:

 1. Verwarm de oven op 180 graden. 
 2. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. 
 3. Doe de noten in een blender en maal deze tot de grootte die jij lekker vindt of hak deze met een mes. 
 4. Doe de gehakte noten in een schaal en meng dit met de rest van de ingrediënten, behalve de agavesiroop en de kokosolie. 
 5. Verwarm de kokosolie in een pannetje zodat deze vloeibaar wordt.
 6. Doe de kokosolie en de agavesiroop bij het mengsel en meng dit goed door elkaar.
 7.  Verspreid het mengsel over de bakplaat en bak deze voor 15-20 minuten. Schep de Granola halverwege om.
 8. Laat de Granola afkoelen. Als je deze direct in een pot wilt doen, laat deze dan afkoelen zonder deksel. 
 9. Voeg eventueel de extra ingrediënten toe die je niet hebt meegebakken.

granola

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden