14 november, 2019

Dit ontbijtje heeft weer een nachtje nodig om goed tot zijn recht te komen, maar het is wel heel lekker. Alle ingrediënten van dit ontbijtje zijn erg gezond. Chiazaden zitten vol met omega 3-vetzuren, mineralen, proteïnen en voedingsvezels. In veel gebieden wordt chiazaad zelfs gebruikt als medicijn. Als tweede voeg je er kokosmelk aan toe. Kokos is erg gezond voor je lichaam, vooral kokosolie doet het heel goed. Kokos versterkt je immuunsysteem en kan er voor zorgen dat de functie van je schildkier verbetert. Als laatste de frambozen. Frambozen zijn erg gezond en bevatten verschillende vitaminen en vooral veel mineralen. Daarnaast zijn frambozen ook erg rijk aan vezels. Uit een wetenschappelijk onderzoek uit 2006 is gebleken dat de stof cyanidine-3-glucosylrutinoside, die in frambozen voorkomt, dat deze polyfenol goed is ter voorkoming van leukemie of bloedkanker. Deze stof zorgt er ook voor dat het spierherstel na een goede training, wordt bevorderd. 

Chiapudding met frambozen

Wat heb je nodig:

  • 180 ml kokosmelk
  • 20 gr chiazaad
  • 100 gr frambozen
  • 1 el kokosrasp

Zo maak je de Chia Kokospudding:

  1. Mix de kokosmelk en chiazaad in een kom of glazen potje.
  2. Sluit het potje af en zet deze een nacht in de koelkast (of minimaal 4 uur)
  3. Haal het potje uit de koelkast en serveer met de frambozen en eventueel kokosrasp. 

kokosnoot

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden