13 november, 2019

Toen ik dit voor de eerste keer at, was dit echt een verrassing. De smaak van het ei verandert door de avocado en de oven. Twee ingrediënten die goed vullen, maar kijk wel uit dat je dit niet elke dag gaat eten. Zowel ei als avocado, bevatten veel vet. Dit zijn welleswaar gezonde vetten, maar ook bij gezond geldt: "Te veel van iets is nooit goed". Het is super lekker en ook nog eens snel klaar. Je hebt niet veel nodig, dus daar kan het ook niet aan liggen.  

Avocado met ei uit de oven

Wat heb je nodig:

 • 1 avocado
 • 2 eieren
 • Chilipoeder, cayennepeper of peper
 • Zout

Zo maak je de avocado's met ei:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Bekleed de bakplaat van de oven met bakpapier. 
 3. Snijd de avocado langs de pit in 2 helften, haal de pit eruit en maak met een eetlepel de holletjes van de pit iets groter. 
 4. Leg de avocado op de bakplaat.
 5. Tik een eitje open en giet het voorzichtig in het holletje. Doe dit ook met het andere eitje. Als er iets naast gaat is dit niet erg. Zorg ervoor dat de dooiers wel in de holletjes blijven. 
 6. Plaats de bakplaat voorzichtig in de oven en laat deze voor ongeveer 15 minuten staan.
 7. Haal deze eruit wanneer jij de dooier hard of zacht genoeg vindt en bestrooi dan met peper en zout. 

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden