16 november, 2019

Een goed ontbijt in de ochtend, zorgt ervoor dat je motor gestart wordt en dat je genoeg energie hebt om je dag te beginnen. Het is belangrijk dat je een voedzaam ontbijt neemt. Hierdoor ben je langer verzadigd en krijg je geen 'trek' na twee uur. Ik hoor vaak dat mensen alleen met fruit ontbijten of alleen een boterham. Hierdoor krijgt je lichaam alleen suikers binnen, waardoor je een piek krijgt in je suikerspiegel. Hierdoor krijg je snel weer trek, omdat je lichaam de suikers gelijk doorgeeft aan je bloed. Wanneer je hier iets van eiwitten aan toevoegt, kan je lichaam dit langzaam afgeven, waardoor je langer verzadigd bent. Als je dus goed ontbijt, heb je vaak pas rond lunchtijd weer honger. 

Amandel ontbijtpap

Wat heb je nodig:

 • 20 gr amandelmeel
 • 1 el lijnzaadmeel
 • 1 el chiazaad
 • 1 tl kaneel
 • 125 ml amandeldrink
 • 1 el vanille aroma
 • 2 handjes frambozen
 • 5 gr grof gehakte amandelen

Zo maak je de Amandel ontbijtpap:

 1. Meng het amandel- en lijnzaadmeel, het chiazaad en de kaneel in een kom.
 2. Doe de amandeldrink en de vanille aroma in een steelpan en voeg het mengsel toe.
 3. Breng de inhoud van het pannetje aan de kook op een hoog vuur. Verlaag het vuur zodra het geheel aan de kook is en laat het een minuut sudderen.
 4. Haal het pannetje van het vuur af en laat deze een aantal minuten afkoelen. 
 5. Doe de pap in een kommetje.
 6. Hak de amandelen fijn. Dit kan in een vijsel of tussen een theedoek kapot slaan.
 7. Doe de gehakte amandelen en de frambozen bij de pap. 

Ik probeer alle informatie zo gemakkelijk en zo duidelijk mogelijk te maken, we hebben al genoeg andere moeilijke zaken aan ons hoofd. Plus, als het teveel wordt dan is het lastig om te blijven focussen en daadwerkelijk nieuwe gewoontes aan te leren. 

Laat een reactie achter

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Kende jij dit recept al? Heb jij nog een andere variant? Laat gerust een reactie achter. Misschien vind je wel dat ik iets essentieels ben vergeten, deel dit dan. Jouw input wordt gewaardeerd. 


Laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.

Aanmelden