Ontbijt

Handig

Kwark met fruit en zaden

Kwark met fruit en zaden

16 november, 2019

Huh?! Kwark met fruit, daar heb ik toch geen recept voor nodig? Misschien heb je hier geen recept voor nodig, maar ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk een goed ontbijt is. Door de combinatie van de kwark met het fruit, is je lichaam in staat om de voedingsstoffen geleidelijk af te geven aan het bloed. Hierdoor ben je langer verzadigd en krijg je geen 'dipje'. De zaden geven je extra energie om de dag goed van start te gaan.
Lees meer
Amandel ontbijtpap

Amandel ontbijtpap

16 november, 2019

Een goed ontbijt in de ochtend, zorgt ervoor dat je motor gestart wordt en dat je genoeg energie hebt om je dag te beginnen. Het is belangrijk dat je een voedzaam ontbijt neemt. Hierdoor ben je langer verzadigd en krijg je geen 'trek' na twee uur. Ik hoor vaak dat mensen alleen met fruit ontbijten of alleen een boterham. Hierdoor krijgt je lichaam alleen suikers binnen, waardoor je een piek krijgt in je suikerspiegel. Hierdoor krijg je snel weer trek, omdat je lichaam de suikers gelijk doorgeeft aan je bloed. Wanneer je hier iets van eiwitten aan toevoegt, kan je lichaam dit langzaam afgeven, waardoor je langer verzadigd bent. Als je dus goed ontbijt, heb je vaak pas rond lunchtijd weer honger. 
Lees meer
Keto pannenkoek met kwark, aardbeien en bessen

Keto pannenkoek met kwark, aardbeien en bessen

16 november, 2019 4 Reacties

Oke, ik heb echt nooit geweten dat je hüttenkäse kunt bakken! Dit is zó lekker, dit moet ik met jullie delen! Het is heel simpel en snel, uiteraard. Je moet wel uitkijken dat je, net als bij de havermoutpannenkoeken, niet een te grote pan gebruikt. Hierdoor wordt het heel lastig om de pannenkoek, als één geheel om te draaien. Zorg er dus ook voor dat het je de pannenkoek niet te dik maakt. Eventueel kun je het beslag verdelen over 2 pannenkoeken. Ook deze pannenkoek kun je zowel zoet als hartig eten. In dit geval heb ik gekozen voor zoet, maar zoals ik al eerder zei ben ik meer een fan van hartig. Ook omdat ik persoonlijk hüttenkäse, vaker met hartige dingen combineer. De keus is aan jou, het is allebei lekker! 
Lees meer

Granola

Granola

14 november, 2019

Het heeft heel lang geduurd voordat ik dit voor de eerste keer gemaakt had, maar toen ik het eenmaal één keer had gedaan, heb ik altijd een pot Granola staan. Het is erg lekker voor bij je havermout of in je kwark! Het geeft niet alleen een lekkere bite, maar het geeft je ook energie. Zorg er wel voor dat je niet te veel gebruikt, want door de noten is het natuurlijk wel vet.
Lees meer
Omelet met ham en lente-ui

Omelet met ham en lente-ui

14 november, 2019

Meestal ben ik niet zo'n fan van omeletten, maar deze wilde ik toch wel graag met jullie delen. De omelet met ham en lente-ui. Eventueel kun je hier nog groente toevoegen naar wens, maar ik vond deze zo lekker. Wel heb ik een apart schaaltje gemaakt met rauwe gele paprika, dit gaf een frisse bite naast het gerecht. 
Lees meer
Chia Speculaaspudding

Chia Speculaaspudding

14 november, 2019

Ook dit ontbijtje moet eerst een nachtje slapen, om goed tot zijn recht te komen. Deze pudding wordt wat dikker dan de Chia kokospudding met frambozen. Dat komt omdat in deze pudding, ook nog lijnzaad is toegevoegd. Klik snel op de blog voor het recept!
Lees meer

Chia Kokospudding met frambozen

Chia Kokospudding met frambozen

14 november, 2019

Dit ontbijtje heeft weer een nachtje nodig om goed tot zijn recht te komen, maar het is wel heel lekker. Alle ingrediënten van dit ontbijtje zijn erg gezond. Chiazaden zitten vol met omega 3-vetzuren, mineralen, proteïnen en voedingsvezels. In veel gebieden wordt chiazaad zelfs gebruikt als medicijn. Als tweede voeg je er kokosmelk aan toe. Kokos is erg gezond voor je lichaam, vooral kokosolie doet het heel goed.
Lees meer
Avocado met ei

Avocado met ei

13 november, 2019

Toen ik dit voor de eerste keer at, was dit echt een verrassing. De smaak van het ei verandert door de avocado en de oven. Het is super lekker en ook nog eens snel klaar. Je hebt niet veel nodig, dus daar kan het ook niet aan liggen.
Lees meer
Monchou Pannenkoeken

Monchou Pannenkoeken

13 november, 2019

Met deze Monchou Pannenkoeken ben ik pas geleden in aanraking gekomen. Ik moet zeggen, dat ik hier zelf nooit op gekomen zou zijn. Met deze pannenkoeken kun je gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken en je hoeft niet een dagje te wachten tot het beslag van betere kwaliteit is. 
Lees meer


Aanmelden