Lunch

Handig

Makreel salade met kikkererwten

Makreel salade met kikkererwten

16 november, 2019

Ja ik ben fan van salade! Alleen het gevaar met salade is, dat deze soms te weinig calorieën kan bevatten. Dit kun je gemakkelijk oplossen door kikkererwten en eventueel pitten en zaden toe te voegen. Deze voegen naast een lekkere bite, ook extra voedingsstoffen aan de salade. 
Lees meer
Salami, zwarte-oogbonen en mozarella salade

Salami, zwarte-oogbonen en mozarella salade

16 november, 2019

Een overheerlijke en voedzame lunch. Ik heb voor deze salade zwarte-oogbonen gebruikt, maar je kunt hier ook prima kikkererwten voor gebruiken. Ik plaats de salades altijd bij de lunch recepten, omdat ik dit altijd als lunch eet. De salades kun je natuurlijk ook prima als avondeten nuttigen. 
Lees meer
Makreel avocado salade

Makreel avocado salade

16 november, 2019

Je kunt ook een heerlijke salade maken zonder sla. Je maakt gewoon een mix van verschillende rauwe groente, oftewel rauwkost. Deze combinatie is erg lekker omdat er veel bite in zit. Het is een frisse salade door de paprika en een vleugje citroen. Wil je de salade minder vet maken? Dan kun je de makreel eventueel vervangen door tonijn. Wat ook heel lekker is, is om een olijfolie met een smaakje te nemen. Je moet hierbij wel goed opletten of het daadwerkelijk pure olijfolie is met echte kruiden, vaak wordt hier namelijk zonnebloemolie voor gebruikt. Deze olievariant is minder gezond. 
Lees meer

Kip BLT salade

Kip BLT salade

16 november, 2019

Waarom een recept voor een salade? Om te laten zien dat salade echt heel erg lekker kan zijn. Vaak krijg ik reacties, dat ik alleen maar 'konijnenvoer' eet. Ik heb zelf twee konijnen, maar dit eten zij niet! Ik was vroeger verslaafd aan brood en ik kon me niet indenken dat ik mijn boterham zou inwisselen voor een bak sla. Tegenwoordig maak ik heel veel verschillende soorten salades en ik geniet elke dag alsof ik 'uit-eten' ben. Ik gebruik geen pakjes of zakjes meer. Het hoeft niet duur te zijn, je moet alleen slim zijn. Hieronder het recept van één van de overheerlijke varianten, de Kip BLT salade met eigengemaakte mayonaise. 
Lees meer
Keto tosti

Keto tosti

16 november, 2019

Deze Keto tosti is geweldig! Om je vingers bij af te likken gewoon. Doe de pannenkoeken in een niet al te grote pan, zodat je deze gemakkelijk kunt omdraaien. Ik ben echt gek op kaas en al helemaal cheddar. Sinds ik weet dat je een mix kunt maken van ei en Hüttenkäse, ben ik al aan het fantaseren over wat voor variaties je hier allemaal mee kunt maken. In een ander receptenblog, kun je dezoete variantvinden. Deze bevat minder calorieën, doordat er geen ham en op zit. 
Lees meer
Havermout pannenkoeken

Havermout pannenkoeken

13 november, 2019

Eén van mijn favorieten! Het is niet alleen lekker en makkelijk te maken. Je kunt de havermoutpannenkoeken invriezen. Hierdoor kun je direct een stapel maken, waar je één of misschien wel twee weken mee kunt doen. Ik ben ook maar alleen en dit was voor mij vaak een reden om iets niet te maken, want ja dan heb je zoveel over. Totdat ik erachter kwam dat je bijna álles kan invriezen. Het voordeel is dat je maar één keer bezig bent om het te maken, maar er meerdere dagen plezier van kunt hebben. 
Lees meer


Aanmelden